ProfilJun Huh

“Jag är systemutvecklare med fokus inom Java och JavaScript. Jag sporras av chansen att lära mig nya affärssystem och se hur olika företag fungerar.”

Varför valde du just Construct IT?

Det som intresserade mig mest var att Construct IT är i en växande fas, det innebär en stor möjlighet att få vara med och påverka. Det finns även många riktigt vassa utvecklare på Construct IT. Bolaget satsar på att ständigt hålla sig uppdaterade inom den senaste tekniken och applicerar den i produktion. Ett stort fokus ligger på att sprida best practice kunskap internt.

Varför trivs du på Construct IT?

Det jag trivs mest med är att det en stor transparens i företaget och alla känner sig inkluderade. Vi delar många värderingar och vi har fokus på hälsa samt välmående. Jag uppskattar att vi får årliga hälsokontroller via Werlabs och att företaget uppmuntrar till träning genom stort friskvårdsbidrag, att vi spelar padel och springer tillsammans. Det finns tillgängligt för den som vill, men självklart inget tvång.

Det är också roligt att Construct IT har en årlig konferens utomlands, där främsta fokus alltid är det sociala och teambuilding.

Nuvarande uppdraget

I dagsläget är jag konsult hos ett av de största Nordiska IT-tjänste­företagen. Jag är del av den finansiella avdelningen. Vi har fått utveckla ett betalsystem där bankerna delar sin data i enlighet med EU:s betaltjänstdirektiv PSD2. Systemet är byggt i Java och vi använder Spring Framework samt Apache CXF.

Det har varit en fantastiskt lärorik process, att migrera äldre teknik till nyare. Vi har fått byta till Spring Boot och implementera nya features som Circuit Breaker samt börja skriva mer funktionell Java.

Varför valde du just Java-spåret?

Valet stod mellan Java eller .NET. Det jag gillar är att Java är opensource med ett stort community, många väldigt stora bolag använder Java, såsom Netflix och Spotify. Det jag tycker är kul med Java är att det finns flera systerspråk till Java såsom Kotlin, Scala etc. Det är lätt att bredda sig som Javautvecklare, både när det gäller stil och om man vill skriva mer funktionellt.

Varför har du valt att bli konsult och vad upplever du som positivt?

Den största anledningen är att som konsult får man chansen att lära sig flera nya affärssystem och se hur många olika företag fungerar. Konsultrollen innebär ofta hög takt och man känner en positiv press att man ska leverera, vilket leder till att man ständigt lär sig. Det är också roligt att lära känna nya personer på alla uppdrag, att bygga sitt nätverk.

SpetskompetensStora finansiella transaktions­system inom Java och JavaScript

Hur har du utvecklats sedan du började?

På det senaste uppdraget har jag utvecklat processen att kunna migrera till nyare teknik i en mer harmonisk övergång. Jag har också fått lära mig mycket om hur EU opererar inom finansvärlden, de olika lagar och regler man ska följa. I min roll jobbar jag mot ett team i Norge, vilket har gett mig kunskap om hur man effektiviserar kommunikation med ett remote team.

Hur ser utvecklings­möjligheterna ut på Construct IT?

Jag upplever att det finns väldigt goda chanser till utveckling. Det finns en stor mix av kunskap bland konsulterna och en strävan efter senaste tekniken. Vill man byta spår, exempelvis mot frontend eller .NET så finns absolut den möjligheten. Framförallt utvecklas jag mycket av mina kollegor, alla är måna om att sprida sin kunskap bland kollegorna.

Hur fungerar kommunikationen kring nya uppdrag?

Kommunikationen gällande uppdrag sköts med min närmsta chef, vi har en väldigt öppen dialog. Construct IT har inga större ramavtal, utan som konsult är man fri att välja uppdrag beroende på efterfrågan och det egna intresset. Jag tycker också det är positivt att det finns möjlighet att vara involverad i inhouseuppdrag mellan uppdrag ute hos kund.

Vi utökar vårt team, och vill gärna komma i kontakt med dig

Vi söker fler engagerade kollegor som vill skapa Construct IT:s framtid och driva vår gemensamma utveckling och expansion – som människor och som företag. Välkommen med din ansökan till newstar@constructit.se.