Case

Denise Dornell på uppdrag hos Länsförsäkringar

"I mitt team arbetar vi med de öppna sidorna lansforsakringar.se och intranätet. Det är ett roligt och utvecklande team att vara i, vi har väldigt högt i tak. En av de sakerna jag verkligen brinner för hos Länsförsäkringar är att det mesta handlar om att sätta kunden i fokus. Till exempel genom att utveckla en chatt där kunder får snabbare och mer personlig service via Länsförsäkringarnas inloggade och öppna kanaler. Detta leder till ökad kundnöjdhet."

Länsförsäkringar

Heltäckande inom Bank och Försäkringar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag runt om i hela Sverige som tillsammans äger utvecklings- och servicebolaget Länsförsäkringar AB i Stockholm.

De erbjuder sina kunder helhets­lösningar inom bank, försäkring och fastighets­förmedling. Genom sina dotterbolag Agria och Wasa Kredit erbjuder de djurförsäkring respektive finansierings­lösningar. En stor del av Länsförsäkringars framgångar ligger i balansen mellan lokalt och gemensamt.

Denise berättar

Att arbeta enligt SAFe

På Länsförsäkringar använder vi det agila ramverket SAFe. Att arbeta med lean-agil utveckling och förvaltning skiljer sig från mer traditionell utveckling. Med SAFe ligger istället fokus på att leverera ett fördefinierat värde.

Genom att vi arbetar i kortare sprintar/iterationer så utvecklar, testar och produktionsätter vi i omgångar. Vi kan därför hålla både hög utvecklingstakt och kvalité. 

Efter varje program increment (PI) har vi en gemensam demo där alla team visar vad de arbetat med under PI:n. Inför denna demo spelar vi in det som ska demas för att undvika teknikstrul.

Man får akta sig när man spelar in demon så man inte råkar sända live på Facebook samtidigt (vilket jag råkade göra). 

 

Team Champagne

Öppna webben och intranät

Som konsult på Länsförsäkringar är jag systemutvecklare i "Team Champagne". I teamet har vi fokuserat mycket på att automatisera olika flöden, exempelvis har vi satt upp pipelines i Azure DevOps. Vi har säkrat våra releaser genom att lägga in Selenium tester i våra byggen.

Utöver tekniken jobbar vi kontinuerligt för att hålla hög nivå på kulturen – både inom teamet och mellan olika team – alla ska dra åt samma håll. Något jag uppskattar är att vi är flexibla och kan jobba remote.

Vill du veta mer?