ProfilAmir Moemen

“Jag är fullstackutvecklare som sitter i alla delar av stacken. Jag gillar att jobba med logiska problem och brett med många tekniker. Det är viktigt för mig att ständigt lära mig mer.”

Varför valde du just Construct IT?

Jag fick en känsla att det var en bra och positiv kultur på Construct IT. Det verkade också finnas mycket kompetens inom flera olika områden bland kollegorna, vilket kändes intressant. För mig är det viktigt att utvecklas och Construct IT verkade ge en god möjlighet till det. Även om vi hamnat mitt i en pandemi så känner jag att Construct IT hittills har uppnått förväntningarna.

Det jag trivs mest med är att jag får möjligheten att sitta med ny teknik.

Amir Moemen

Varför trivs du på Construct IT?

Det jag trivs mest med är att jag får möjligheten att sitta med ny teknik. Jag får god möjlighet att utvecklas när jag jobbar mot kund i våra projekt, men Construct IT tillser också att jag får tid till egen kompetensutveckling och möjlighet att gå utbildningar.

Sedan trivs jag också med den trevliga och öppna kulturen, alla kommer bra överens och alla är en del av gänget. Jag uppskattar verkligen att vi hittar på roliga saker tillsammans. 

Nuvarande uppdrag

Jag jobbar parallellt med flera kunder inhouse, bland annat inom metallindustrin, bygg- och fastighet samt med fackförbund/a-kassor.

Det är roligt och utmanande att hoppa in i olika miljöer och skapa förståelse för olika kunders verksamhet, hjälpa dem utvecklas och bidra till deras digitala transformation. 

Varför valde du att bli utvecklare?

Jag har nog alltid varit tech-intresserad. Ända sen jag var fem år och fick sitta bakom pappas dator har jag alltid hållit på med någon form utav tech. Sedan läste jag en kombinerad utbildning till civilingenjör och lärare, där jag fick båda kompetenser. Då föll det sig ganska naturligt att jag skulle bli utvecklare.

Möjligheterna som utvecklare är oändliga, jag har ju jobbat främst inom .NET och Azure, även en hel del med Python. Jag jobbar gärna brett med olika tekniker såsom Docker och Elastic Search. 

Vad är fördelen med att vara konsult tycker du?

Konsultrollen erbjuder möjligheten att jobba mot många olika kunder och det skapar ett bredare perspektiv, både som utvecklare men även för kunden. Man lär sig i varje projekt, ser alla verksamheters olika utmaningar, stöter på många olika fallgropar. All den erfarenheten tar man med in i nästa uppdrag. På ett personligt plan gillar jag att utmanas, man fastnar inte i konsultrollen. Den bidrar till ett kontinuerligt lärande och utmaning. 

Spetskompetens.NET/C#
Typescript, React

Hur har du utvecklats sedan du började?

Rent konkret har jag lärt mig mycket mer frontend, såsom Typecript och React. Jag har även lärt mig Elastic Search, både genom att gå en utbildning men även i praktiken i projekt, vilket är det bästa sättet att lära sig.

Jag har breddat min egen profil ännu mer, när jag började på Construct IT var jag mer inriktad mot backend. 

Vad motiverar dig i din roll på Construct IT?

För mig är det viktigt att ständigt utvecklas och lära mig nytt, det som motiverar mig är att det känns som jag lär mig något nytt varje dag. Mina kollegor och kontakten med dem är också en viktigt motivationsfaktor. 

Hur ser utvecklings­möjligheterna ut på Construct IT?

Utvecklingsmöjligheterna är stora, jag kan ta certifieringar samt gå kurser när jag vill och behöver.

Mina kollegor på Construct IT är kompetenta och jag kan enkelt vända mig till dem. Vi har den kulturen, att vi frågar varandra och alla ställer upp. Jag trivs verkligen med den täta dialogen med mina kollegor och det kunskapsutbyte som det bidrar till. 

Under 2020 har många företag börjat arbeta mer digitalt och remote, hur tycker du det fungerat på Construct IT?

Övergången skedde naturligt och smidigt, vi var redan vana att arbeta i olika onlineverktyg. Det har blivit ännu bättre än innan, vi har styrt upp möten mer, effektiviserat våra stand-ups. Omställningen har gjort oss till ett ännu bättre team, kommunikationen har ökat och personligen har jag väldigt bra kontakt med mitt närmsta team.

Självklart har det sina utmaningar när det kommer till det sociala, ingen tycker om att vara hemma hela tiden och man saknar att träffas fysiskt, men vi gör det bästa av situationen. 

In the zone medOnly you (Steve Monite)