ProfilDenise Dornell

“Jag är systemutvecklare med fokus inom Episerver Commerce. Jag gillar verkligen e-handel eftersom det är komplext och roligt att arbeta nära slutanvändaren.”

Varför valde du just Construct IT?

Jag fick en bra känsla för teamet, det är en så härlig gemenskap i bolaget. Det var även spännande att fortsätta att arbeta som konsult vilket är lärorikt på många sätt. Det känns spännande att vara med på Construct IT:s expansion.

Idag har jag uppdrag hos en av de största apoteks­aktörerna.

Denise Dornell

Varför trivs du på Construct IT?

Kollegorna är en viktig faktor till varför jag trivs så bra på Construct IT, teamet besitter stor kompetens inom många olika områden och jag känner alltid att jag kan få stöd av mina kollegor, även när jag är ute på uppdrag. Jag upplever att jag blir mer sedd här och känner mig trygg, vi bryr oss om alla individer.

Nuvarande uppdraget

Jag har precis avslutat ett spännande uppdrag som pågått i fem månader för ett stort företag inom retail, vi har lanserat deras nya e-handel byggt i Episerver Commerce. Mitt nya uppdrag är också inom e-handel hos en av de större apoteks­aktörerna. Det är ett längre uppdrag inom Episerver Commerce, det känns jätteroligt!

Varför hamnade du inom tech?

Jag har alltid haft ett intresse för webbdesign och började i tonåren skapa egen design i Photoshop och koda i HTML/CSS. Jag valde inriktning Matte/Data på gymnasiet och ville efter studenten förstå helheten. Det ledde till att jag läste en KY-utbildning inom webbapplikations­utveckling och på den vägen är det.

Varför har du valt att bli konsult och vad upplever du som positivt?

Jag gillar att kommunicera med slutkund, följa upp saker och det är roligt att skapa kundnytta. Jag är även lösningsfokuserad, trivs med deadlines och tycker om att se resultat, vilket krävs i konsultrollen. Det är utvecklande att vara konsult, eftersom du får möjlighet att testa på många olika typer av projekt och tekniker, man fastnar inte. Det är lärorikt och utmanande att träffa olika människor, hamna i nya team och sammanhang.

Hur har du utvecklats sedan du började?

Jag har verkligen utvecklats av det senaste uppdraget, jag lärde mig mycket tekniskt och hur företaget arbetade. Uppdraget gav mig en djup insikt i projekt­processen, jag fick arbeta enligt Kanban och fick genomgå projektets alla faser.

Vad motiverar dig i din roll på Construct IT?

Jag motiveras av uppskattning och kollegor som är hjälpsamma. Det är viktigt för mig att vara del av roliga projekt där jag uppmanas att tänka nytt och ställs inför olika tekniska problem. Construct IT ger mig stor möjlighet att påverka mitt uppdrag.

Hur ser utvecklings­möjligheterna ut på Construct IT?

Som konsult ges man en stor möjlighet att gå utbildningar och uppmanas ständigt till att utvecklas. På Construct IT jobbar vi mycket med kompetensöverföring, det är positivt med inhouse-teamet som man alltid kan vända sig till om man har någon fråga. Vi kör även hackathons och teknikluncher på kontoret.

Hur tycker du balansen är mellan privatliv och arbetsliv?

Construct IT är väldigt flexibla, det finns en stor acceptans för privatliv- och familjeliv inom företaget. Kontoret ligger centralt så det är enkelt att ta sig var man än bor och ditt uppdrag anpassas alltid efter var du bor, för att du ska få ihop vardagslivet.

In the zone medIn My Mind