Profil Federico Klappenbach

“Jag är fullstackutvecklare inom Java. Jag tycker om att lära nytt och trivs i rollen som konsult där man ständigt får chans att utvecklas.”

Varför valde du just Construct IT?

Jag kände två personer på Construct IT som jag vet är mycket kompetenta, de har höga krav på kodstandard och kompetensutveckling, ett kvitto för mig att det förmodligen var ett bra konsultföretag. Jag var också intresserad av dynamiken i ett lite mindre konsultföretag, jag hade mycket gemensamt med Construct IT:s värderingar, bland annat deras fokus på inlärning.

Jag känner verkligen att Construct IT satsar på min kompetensutveckling.

Federico Klappenbach

Varför trivs du på Construct IT?

Jag känner alla på ett professionellt och personligt plan som är svårt att uppnå på ett större konsultföretag. Vi har en härlig stämning internt och riktigt roliga sociala träffar.

En annan viktig förutsättning för att jag ska trivas är utveckling och möjlighet att utbilda mig. Construct IT tillgodoser sina konsulters kompetensutveckling, dels ute på uppdrag men även mellan två uppdrag fick jag chansen att utbilda mig inom React vilket var väldigt bra. 

Nuvarande uppdrag

Jag är på uppdrag hos Sveriges ledande investeringsplattform, de erbjuder pensionslösningar men även bolån. I samband med en stor ökning av antal kunder har de påbörjat ett migreringsarbete till nytt backoffice system, vilket påverkar stora delar av företaget.

Jag ansvarar för när en kund registrerar sig och öppnar nya konton. Teamet är på 8 personer och vi jobbar agilt. Fokus är backend Java, Spring, GigaSpace, MongoDB, en del Kafka samt ramverket gRPC. Ett utvecklande uppdrag där jag lär mig mycket.

Varför hamnade du inom tech?

Jag har alltid haft intresse för teknik, både hårdvara och mjukvara. Jag arbetade först 10 år inom barnomsorg, en lärorik tid men blev sedan tipsad av min bror att testa på programmering. Jag började på KTH och fastnade direkt. 

Jag har ett intresse för psykologi också kopplat till rollen som utvecklare; användarperspektivet, best practice i arbetsmetodik, teamarbete, processförbättring – ja hela kedjan.

Vad är fördelen med att vara konsult tycker du?

Jag tycker om att lära mig saker och i konsultrollen är det alltid något nytt att sätta sig in i. Kanske någon ny teknik, en annan domän och framförallt att bli del av en ny team konstellation. Det är roligt att komma in i ett nytt sammanhang och få vara med och forma hur man applicerar teknikstacken på det specifika företaget. Du får aldrig tråkigt som konsult och du har alltid möjlighet att byta uppdrag.

Spetskompetens Java 8 och uppåt, Spring, Angular, React, Databas

Hur har du utvecklats sedan du började?

Teknikmässigt har jag fått sätta mig in i helt nya saker såsom React, GigaSpace och en hel del andra tekniker. På nuvarande uppdraget har jag också fått ta tag i process- och teamoptimering vilket är intressant.

Personlighetsmässigt har jag mer och mer fått ta en ledande roll i uppdragen, vilket känns utvecklande. 

 

Vad motiverar dig i din roll på Construct IT?

Construct IT ser alltid till att ge mig de verktyg jag behöver, kurser online, litteratur, utbildning i React som jag önskade samt stöttning av kollegor som är duktiga på React för att utvecklas ännu mer. Det motiverar mig, riktigt roligt att Construct IT satsar på sina konsulter på det sättet. 

En annan motivationsfaktor är att kollegorna på Construct IT är varma och roliga personer, lätt att komma in i gänget. Det är första gången jag verkligen känner att det här är mitt gäng på en arbetsplats. Det är kul, det är något extra. Många konsultbolag eftersträvar det här, Construct IT har lyckats.

Känner du att det finns en lyhördhet gällande uppdrag?

Construct IT är transparenta när det gäller uppdrag, de lägger fram alla möjligheter som finns på kartan, sen får jag sålla som jag vill. Det har aldrig varit någon diskussion om att jag måste ta ett uppdrag som jag inte vill ha. Construct IT säkerställer alltid att jag är med på tåget och intresserad av det specifika uppdraget. 

De har även täta avstämningar med oss konsulter för att se att allt rullar på och att vi trivs på våra uppdrag, det uppskattar jag mycket. 

Hur tycker du att Construct IT har anpassat sig till att arbeta remote?

Det har gått väldigt bra, både med kommunikation och att tillgodose arbetsmiljön hemma. Jag har fått köpa småprylar för att anpassa hemmakontoret, känns väldigt lätt att fråga om saker man behöver. Har fått låna hem en stol, köpa stativ och en bra webbkamera, helheten har blivit bra.

När det gäller det sociala är det klart att det har tagit en smäll, vi umgicks mycket innan Corona. Construct IT håller fast vi digitala måndagsmöten där alla samlas och de har infört digital techlunch vilket är riktigt bra. Vi har även börjat umgås i VR, väldigt kreativt och en riktigt grym satsning som blivit bra, nytt och kul!

In the zone med Episk och häftig musik, ett måste när jag kodar